otrdiena, 2015. gada 17. marts

slēgtais ābolu pīrāgs "sirsniņdienā" ....

Mīklai:
100 gr krejums,
12 ēdk milti ,
125 gr sviests vai margarīns,
1 ola (puse parziešanai)
Pildījumam:
cukurs,
kanelis,
āboli
Sajauc visas mīklas sastāvdaļas un ieliek uz 40 min leCskapī :D , pa to laiku var notīrīt ābolus…
sadala mīklu divās daļās , vienu daļu ar mitrām rokām izlīdzina uz cepampapīra plātī (pīrāga forma un aprises, lai paliek tava ziņā....), liek cepeškrāsnī līdz viegli viegli brūna. Otro daļu izlīdzina uz pārtikas plēves un ieliek saldētavā (daram tā , jo tā vieglāk to plāno kārtu uzlikt uz kūkas)... kad pirmā kārta gatava, uzgriež ābolus, apkaisa ar cukuru un kanēli , pārklāj ar otro kārtu..... (tu tak neaizmirsi noņemt plēvi, vai ne ? :D ) ...cepam smuki brūnu... :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru