otrdiena, 2015. gada 17. marts

Pītās rozīņmaizītes ar cukura glazūru - ņamma!!!




25 gr raugs ,tk cukurs (rauga atdzīvināšanai) , 75 gr sviests , 250 ml piens , šķipsniņa sals , tk kurkuma (var nelikt), 50 gr cukurs , ~700 gr milti , 100-150 gr rozīnes, ola (pārziešanai) , pūdercukurs +piles verdoša ūdens (glazūrai)
Atdzīvina raugu (sadrupinātu raugu sajauc ar tk cukuru) samaisa. Izkausē sviestu, pievieno
pienu, uzsilda līdz ~37 grādiem, pievieno atdzīvināto raugu. Sajauc visas sausas sastāvdaļas. Abas masas samīca kopā līdz mīkla nelīp pie rokām. Mīklu raudzē siltā vietā apmēram 30 min, uzrūgušo mīklu atsit un uzraudzē vēlreiz. Veido pīnītes, atkal uzraudzē, apsmērē ar olu. Liek cepeškrāsnī cepties līdz kļūst zeltaini brūnas... atdzisušām pārlej glazūru. Būtībā tā ir visparastākā rauga mīkla, kurai piešautas rozīnes.. (iespējams tev ir sava jau pārbaudīta rauga mīklas recepte, tad droši vari izmantot to ) .....

2 komentāri:

  1. Pinīgi garām mīkla!1.700 gr miltu ir daudz par daudz!2.Nedrīkst miltos iemaisīt rauga-piena-sviesta maisījumu UZREIZ!kā raksta autors!!!

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Var var, pat Bicānes konditora grāmatā šādi tiek aprakstīts.

      Dzēst