Jā! Neveselīgi, jo daudz eļļa.... bet gardi riktīgi! :)
baklažānu sagriež ripās, bagātīgi apkaisa ar sāli un aplej ar vēsu ūdeni, ļauj nostāvēties kādu pusstundu/stundu.... tas lai šis atdod rūgtumu...
uz plīts pannā apcep ripas no abām pusēm eļļā...
eļļu sanāks liet daudz, jo baklažāns kā švamme uzsūc eļļu....
saceptās ripas kārto uz cepešpannas.... virsū svaigu tomātu ripas.... uz tomāta ķiploka šķēlītes... tad majonēze un garšvielas pēc sirds patikas... es liku sāli un pipariņus....
cep 200 grādos kādas 20 - 25 min...
gatavs!
vienlīdz labi garšo karstas un aukstas.....
karstas - kā piedevas pamatēdienam vai kā karsta uzkoda....
aukstas garšīgas arī uz maizītēm....
Ņam! :)
p.s. majonēzi var aizvietot ar liesu sieru..... un baklažānu ripas var cept bez eļļas cepeškrāsnī... būs daudz daudz diētiskāk..... bet ne tik gardi... :D
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru