tuvojās Ziemassvētki.... un ārā ir jau sniegs..... un tā gribās "piesiet dūšu" ......
nu lūk - tradicionāls un sens latviešu Ziemassvētku ēdiens...... tikai bez gaļas.... aukstam ziemas vakaram.... ņam!
vajadzēs:
300gr grūbas
divi lieli sīpoli
apmēram 1.2 l ūdens
sālīts+piparīts
eļļa cepšanai
grūbas apgrauzdē sausā pannā , līdz ir dažas malas brūnas.....
divus lielus sīpolus sasmalcina.....
sīpolus apcep zeltaini brūnus nelielā daudzumā eļļas.....
kārto kārtām grūbas un sīpolus katlā, kuru var likt cepeškrāsnī....
uzber sāli un pipar uz čuju :D
aplej ar ūdeni...
liek cepeškrāsnī , 180 grādos uz apmēram 2 stundām.... es ik pēc pusstundas sekoju līdz kā tas ķūķis uzvedas.... gatavs i tad kad novārās ūdens, ķūķis ir irdens , sauss un mīksts..... pie nepieciešamības var papildināt ūdeni.... man bija otrādi-muļķīga situācija - es ūdeni sākumā lēju 1.6 litrus.... dabūju (pēc stundas cepenē) smelt nost, jo jutu ka nenovārīsies..... :D :D :D
es pasniedzu ar krējumu....
Labu apetīti! :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru