sestdiena, 2015. gada 21. novembris

Kivi vaniļas torte....


Vajadzēs:
biskvītam:
3 olas
3 ēd. karotes cukurs
3 ēd. karotes milti
pildījumam un rotāšanai:
paciņa , veikalā nopērkamā vaniļas krēma
300ml piens
500ml saldais krējums
4ēd. karotes cukurs
aveņu ievārījums "uz čuju"
2 kivi
 


ar cukuru saputo 3 olu dzeltenumus....
kad saputoti.... iemaisa arī miltus....

ar kripatu sāls saputo olu baltumus... stingrās putās.... nu tā ka no bļodas ārā nekrīt :D 

abas masas sacilā uzmanīgi kopā....

liek veidnē (man tā nav lielā veidne - maziņā) ....
 ......un liek cepties , iepriekš uzkarsētā , cepeškrāsnī..... 180 grādos 30min
....nevirini cepeškrāsni , savādāk būs "pļek!" ....

veikalā pirktais vaniļas krēms... (aha sliņķis :D ) 

lai pagatavotu krēmu nepieciešams 300ml piens un 100ml saldais krējums....







  visu sajauc un krēms gatavs... liek uz dažām minūtēm atdzist ledusskapī....

biskvīts gatavs.... atdzesē......








sagriež trīs ripas...... 

uz pirmās ripas - zapte......

vaniļas krēms.....

otra ripa.... vaniļas krēms....

sašķeļots kivis......

iepriekš ar cukuru sakults saldais krējums... nu tas i putkrējums......

trešā ripa.....
.....tad putkrējums - pa virsu , gar malām - gludi , smuki......... un pa virsu....šķēlītēs sagriezts kivi....

dekorēšanai es sajaucu palikušo putkrējumu un kremu kopā.... liku konditorejas maisā ar uzgali.... un saķiņķelēju smukumu..... :)
.....uz nakti ledusskapī.... sanāk svaiga..... mēreni salda.... sulīga... ņam!

Labu apetīti! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru