sestdiena, 2015. gada 21. novembris

Rauga pankūkas ar ābolu ievārījumu.....



Vajadzēs :
900ml piens
20gr sausais raugs
100gr cukurs
7 ēd. karotes eļļa + eļļa cepšanai
pāris šķipsnas sāls
ap 700gr milti
ievārījumam : āboli + cukurs + kanēlis + maltas krustnagliņas + kardamons





sagatavo ieraugu .....(nu tā lai raugs mums atdzīvojas..) ....no 50gr cukura un rauga.....

100ml silta (37grādi) piena....

 kādas 3 ēdamkarotes miltu.... samaisa un atstāj uz kādām 20 min lai "padzīvo" siltā vietā....







bļodā sajauc visas atlikušās sastāvdaļas.... tad pievieno atdzīvojušos ieraugu.... visu rūpīgi samaisa.....






liek uz 2 stundām siltā vietā uzrūgt.... es lieku cepeškrāsnī 50 grādos ar nedaudz pavērtām durtiņām.....






pa to laiku savārām ievārījumu.... visas ievārījuma sastāvdaļas "uz čuju" ...
5 āboli... 5 tējkarotes cukurs... pa šķipsnai kanēlis / krustnagliņas / kardamons....

savāra līdz tīkamai konsistencei.... gatavs! :)

eeeeeeeee smaržo pēc Ziemassvētkiem :D






mīklu liek uz pannas ar slapju karoti.... cep eļļā no abām pusēm brūnas..... es cepu ar vāku, tad man liekas sanāk pufīgākas....

Gatavs!








Pasniedz ar krējumu un ābolu ievārījumu....
Lai labi garšo!!!! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru