trešdiena, 2015. gada 18. novembris

Cepam saldskābmaizi? ......cepam!

oriģinālrecepte - http://pavasarastudija.lv/?a=8300&pg=1
paldies Dacei!!!


Vajadzēs:

Ieraugam: krūze (250ml) silta ūdens, 1paciņa sausais raugs (20gr) , 3tk cukurs , 4ēd.k ar kaudzi kviešu milti ......

Maizei: Ieraugu, 2 krūzes rudzu milti, 20gr ķimenes, 1.2l ūdens, šķipsna sāls, 500gr cukurs, ap 1300gr kviešu milti......

gatavojam ieraugu.... diezgan lielā bļodā ielej krūzi silta (ap37grādi) ūdens.....









 pievieno cukuru un raugu.....









pievieno 4 ēdamkarotes (ar kaudzi) kviešu miltus......








 samaisa un liek uz nakti siltā vietā.....









 ņemam pietiekami lielu bļodu.... jo ieraugs kāps augstu... ja bļoda būs par mazu.... tad.... tai siltajā vietā būs šmuce :D .......







taisām maizi nākamā dienā..... ņem LIELU bļodu...
ņemam 2 krūzes (ar kaudzi) rudzu miltus.... tad kad man mājās nebija rudzu milti , eksperimentēju ar rupjiem kviešu miltiem.... ar sanāk labi... :D


 

ķimenes.....







 

verdošu ūdeni 1.2l.......
un maisam visu viendabīgā putrā.....

atdzesējam līdz , apmēram, 37 grādiem....






jaucam klāt ieraugu vai iepriekš gatavotās maizītes "sakasnīti" ........


atstājam uz nākamo dienu siltā vietā....





nākamā dienā..... jaucam klāt cukuru, sāli, miltus..... visu kārtīgi samīca..... milti jāliek ap1300gr... BET jābūt čujam.. :D ....jābūt tā lai mīkla ir samērā bieza, lai neizplūst....





apslaka (nogludina) virspusi ar slapjām rokām.... uzsijā biškucīt miltus.... atstāj uz 3 stundām siltā vietā uzrūgt.....







pēc trim stundām mīkla ir uzrūgusi.... nemaisām - nelaižam pufīgumu prom :D
....ar slapjām rokām ņemam pa ceturtdaļai un veidojot kukulīšus.......
 ......bļodu neizkasām tīru... !!!!!





liekam uz cepampapīra uz plāts...... nogludina mitrām rokām.... es arī uzkaisu miltus...
ieslēdzam sasilt plīti uz 220 grādiem... (uz kādām 10 min) .....




sakasām pa bļodu "sakasnīti" - ieraugu nākamai maizītei.... glabā ledusskapī līdz nākamai reizei....... (apmēram puse no puslitru burciņas...) ....šito ar uzmanīgi.... ar "augs" ..... 

 cep 220 grādos 55 minūtes.....


Gatavs!

es vēl karstu ietinu dvielī atpūsties.... pēcāk - siltu lieku plastmasas maisiņos lai bišķi bišķi sasut un garoziņa paliek mīkstāka.....
Labu apetīti! .....


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru