trešdiena, 2015. gada 1. aprīlis

Griķu kotletes ar ceptu Jāņu sieru, sparģeļiem, brokoļiem un ņammīgo saldskābo apelsīnu mērcīti....





 Griķu massa kotletēm :
7 ēdamkarotes vārīti griķi
1 ola
1 ēdamkarote kviešu milti
sāls + piparīts pēc garšas
1/4 ledussalāta galviņas
dilles pēc patikas.....
visas sastāvdaļas samaisa kopā......


veido kotletītes un......
 cep pannā, brūnas no abām pusēm......
 tīkamās garšvielās , novāra sparģeļus....

 sagriež gabaliņos "Jāņu sieru" un apvārta (manā gadījumā, aplej un samaisa) sakultā olā..... ....apvīļā sieru un sparģeļus rīvmaizē un .....

 cep pannā gan sieru , gan sparģeļus....




mērcei : eļļa, 1ēdamkarote sezama sēklas, mīkstums un sula no viena apelsīna, 1 ēdamkarote medus, 1 ēdamkarote miltu....

eļļa apgrauzdē sezama sēklas....



pievieno medu, apelsīna sulu ar mīkstumu un miltus.... ja sanāk pa biezu, var pašķaidīt ar ūdeni...
 7 min novāra brokoļus (tajā pašā sparģeļu ūdenī) :D ...
kārto šķīvī - salāti, sparģeļi, svaigi gurķi, sparģeļi, brokolis, kotletes, siers, mērce....... Labu apetīti! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru