pirmdiena, 2015. gada 20. aprīlis

Fiksā karameļu torte "Čuš" :) .......








kāpēc "fiksā" ?  - tāpēc, ka biskvītu, laika ekonomijas pēc es necepu, bet nopirku, un karameļu mērci un pudiņu ar nopirku gatavu..... vot! ..... tātad......

 vajadzēs: 
biskvīta plāksnes - 2vas ripas diametrā , laikam uz 26cm :D ...... 
karameļu mērce - man bija tāda
brūnais "dzīvais" cukurs, kas karamelizējas - tāds
saldais krējums - 750 ml
siers PHILADELPHIJA 300g
karameļu pudiņš - 500 ml - man bija tāds
cukurs - 50 gr
želatīns - 30-40 gr 
ķiršu ievārījums - tik , lai sanāk apsmērēt ripu... :D 
šitās tortes "uzcepšanai" noteikti būs nepieciešams - čujs :D :D :D 



 ripas samitrina ar karameļu mērci..... 

 vienu no ripām pārkaisa ar brūno cukuru 5mm kārtā apmēram...











iešauj cepeškrāsnī uz ap 170 gr grila režīmā... (tad sēž pie cepeškrāsns un lūr virsū, pāris min.... sagaida, kad cukurs sāk kust.... ņem ārā pirms sāk degt) ... jā te ir vajadzīgs čujs.... man ir gadījies sadedzināt.... :D ....un tad ir pilna māja ar dūmiem un deguša cukura smaku... :D ....un izmesta "ripa" :D  ....... un.... man tas cukurs lāgā negribēja kust.... tad izņemtu, apsmidzināju ar karstu ūdeni.. :D ....nu lai pakūst ... :D bija baigi , pat , ok :D :D :D





ar mikseri atsevišķi saputo

- saldo krējumu + 50 gr cukuru..... (lai i putkrējums)

- karameļu pudiņu + philadelphija..... (viendabīgu masu)

pēc.... abas masas samaisa kopā.... pievieno ūdenī atšķaidītu un līdz 60gr uzsildītu želatīnu....

daļu masas, atliek dekorēšanai .....



apakšējo (pirmo) ripu bagātīgi apķiņķelē ar ķiršu ievārījumu...


....tad liek gatavo krēmu.... es liku , drošībai, apkārt formu, lai , ja masa ir par šķidru, neaizpeld man tā torte..... :D











virsū liek virsējo ripu.... man i ripas mazākas, forma lielāka.... līdz ar to, tur tā šķirba :D .... bija jau plāns, starp zapti un krēmu likt vēl trešo ripu.... bet , atceries, :D ...man tā sadega ... :D :D :D .......

...šo... liek ledusskapī uz (nezinu cik) , varbūt 4 stundām sacietēt.... tad ņem ārā, ar nazi "apvelk" iekš formas.... noņem formu...


 ar pirms tam atlikto masu , dekorē.... (es liku tūtā) ...saspiedu "bumbiņ-puķītes" :D


....un , protams, svecītes..... dēliņam dzimšanas dienas kūka gatava.......

...... lieki teikt, ka sanāk neizsakāmi-neaprakstāmi garšīga... !!!!! :)))

Lai ir čujs un lai izdodas!!!! Veiksmi! :D


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru